Kevät! Toisen osakilpailun palkitut kuvat on julkaistu.

Kevät toi kilpailuun väriä ja samalla aktiivisarjaan ensimmäiset osallistujat.

Kilpailun raati – Caj Bremer, Timo Villanen, Oscar Lindell, Crista Lassfolk-Feodoroff ja Marko Pylvänäinen – kokoontui arvioimaan kunkin sarjan finaaliin päässeet kuvat. Raatia miellytti, että kevät oli tuonut kilpailukuviin värejä ja elämää.

Aktiivisarjan voitti Kai Hypen kuvallaan Ketunleivät
Harrastajasarjan voittajakuvan Palstalla kuvasi Marianne Puisto
Lastensarjan voitti Vilho Huiman kuvaama Kesäloma

Onnittelut voittajille, pistesijoille yltäneille ja kiitokset kaikille kisaan osallistuneille kuvaajille!

 


Aktiivisarjan kolme parasta

 

Kai Hypen – Ketunleivät

1. Kai Hypen – Ketunleivät. Aktiivisarjan voittajakuvassa tuomaristoa mielytti rajaus ja kuvakulma. Oli uskallettu mennä  lähelle kohdetta ja kun valo osuu kauniisti kohteeseen tulee kukan terälehtien läpikuultavuus hienosti esiin.


Tiina Talimets-Atanga – Ilta puistossa

2. Tiina Talimets-Atanga – Ilta puistossa. Toiseksi sijoittuneessa kuvassa arvostettiin hallittua kuva-alan käyttöä ja sen tuomaa lempeää rauhallisuutta.


Leena Kontinen – Joen rannan toukokuu

3. Leena Kontinen – Joen rannan toukokuu. Leena Kontisen kuvasta löytyy klassinen rajaus  ja se huokuu keväistä tunnelmaa.

 


Harrastajasarjan kolme parasta 

 

Marianne Puisto – Palstalla

1. Marianne Puisto – Palstalla. Tuomaristoa viehätti Marianne Puiston kuvassa keväinen, vesipisaroihin osuva valo. Paikallinen palstaviljelyharrastus on kuvattu eloisalla tavalla hauskasta kuvakulmasta.

Stiina Huima – Vapaus

2. Stiina Huima – Vapaus. Stiina Huiman kuvassa vahvasti läsnäoleva liike ja lasten ilo herätti iloa myös tuomariston keskuudessa. Samoin kuvakulma ja tarkka ajoitus, niin että keinujat juuri asettuvat horisonttaalisesti kuva-alalle.

 

3. Rasmus Rutanen – Grön rök. Rasmus Rutanen on löytänyt yllättävän kuvakulman, jossa männyn oksa näyttää piipusta pöllähtävältä savulta ja tätä hienoa oivallusta tuomaristossa arvostettiin. Kevät löytyy kuvan hiirenkorvilla olevasta koivusta ja piippu kuuluu olennaisesti Itäisen Jokipuiston maisemaan.
3. Rasmus Rutanen – Grön rök. Rasmus Rutanen on löytänyt yllättävän kuvakulman, jossa männyn oksa näyttää piipusta pöllähtävältä savulta ja tätä hienoa oivallusta tuomaristossa arvostettiin. Kevät löytyy kuvan hiirenkorvilla olevasta koivusta ja piippu kuuluu olennaisesti Itäisen Jokipuiston maisemaan.


Lastensarjan kolme parasta 

 

1. Vilho Huima, Kesäloma Vilho Huiman kuvassa tuomaristo ihastui, kun  kevät -aihe on hienosti liitetty lapsille läheisen kouluvuoden päättymiseen:  koululaiset kirmaavat koulusta kesälomalleen. Melkein kuulee lasten iloiset äänet. Poutapilvet, sinitaivas ja oveen osuva auringon paiste vahvistavat iloisen tunnelman.

1. Vilho Huima, KesälomaVilho Huiman kuvassa tuomaristo ihastui, kun kevät-aihe on hienosti liitetty lapsille läheisen kouluvuoden päättymiseen: koululaiset kirmaavat koulusta kesälomalleen. Melkein kuulee lasten iloiset äänet. Poutapilvet, sinitaivas ja oveen osuva auringon paiste vahvistavat iloisen tunnelman.

 

2. Elias Ristimäki, Kultaa sateenkaaren päässä. Kultaa sateenkaaren päässä: Elias Ristimäen kuva keräsi kiiitosta niin kauniin luonnonilmmiön oivallisesta osumisesta kuvaa kuin myös valojen ja varjojen leikittelystä rakennuksen seinillä.

2. Elias Ristimäki, Kultaa sateenkaaren päässä. Elias Ristimäen kuva keräsi kiiitosta niin kauniin luonnonilmmiön oivallisesta osumisesta kuvaan kuin myös valojen ja varjojen leikittelystä rakennuksen seinillä.

 

3. Oliver Leppo, Kukkakimppu puussa. Vuodenajasta ei voi erehtyä, kun katsoo tätä Oliver Lepon kuvaamaa omenapuun kukintoa, todettiin tuomaristossa. Myös alaviistosta valittu kuvakulma oli tuomaristolle mieleinen.

3. Oliver Leppo – Kukkakimppu puussa. Vuodenajasta ei voi erehtyä, kun katsoo tätä Oliver Lepon kuvaamaa omenapuun kukintoa, todettiin tuomaristossa. Myös alaviistosta valittu kuvakulma oli tuomaristolle mieleinen.

 


Pistetilanne toisen osakilpailun jälkeen:

Aktiivisarja:
Kai Hypen 15 p
Tiina Talimets-Atanga 10 p
Leena Konttinen 5 p

Harrastajasarja:
Marianne Puisto 25 p
Kimmo Huima 15 p
Stina Huima 10 p
William Fagerström 5 p
Rasmus Rutanen 5 p

Lastensarja:
Vilho Huima 25 p
Frida Leppo 15 p
Oliver Leppo 10 p
Elias Ristimäki 10 p